Close
Written by: Μαρίνα Μιχαηλίδου on 26 Ιουλίου, 2023

11 Συμβουλές πώς να είσαι πιστός σε μια σχέση

11 Συμβουλές πώς να είσαι πιστός σε μια σχέση

Εάν θέλετε η κοπέλα σας να είναι χαρούμενη και πιστή σε μια σχέση, πρέπει να εστιάσετε στο να μάθετε πώς να χτίζετε εμπιστοσύνη. Χωρίς εμπιστοσύνη, δεν έχεις τίποτα.

Η εμπιστοσύνη είναι μια τόσο λεπτή και όμως μαγική λέξη στις σχέσεις. Εάν μπορείτε να μάθετε να εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας, θα έχετε έναν εραστή, έναν καλύτερο φίλο και έναν έμπιστο, όλα σε ένα. Αλλά, πρώτα, πρέπει να ξέρετε πώς να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη σε μια σχέση.

Η εμπιστοσύνη μπορεί να κάνει τόσα πολλά χαρούμενα πράγματα σε μια σχέση. Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να φέρει και τους δύο πιο κοντά, να αποφύγει τον πόνο και τον πόνο. Μπορεί να σας κάνει να ερωτεύεστε περισσότερο ο ένας τον άλλον κάθε μέρα.

Το πρόβλημα είναι ότι αν έχετε πληγωθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, μπορείτε εύκολα να αρχίσετε να αναπτύσσετε ζητήματα εμπιστοσύνης που μπορεί να μαστίζουν τις σχέσεις σας από εκείνο το σημείο και μετά. Μαθαίνοντας πώς να χτίζετε εμπιστοσύνη και να επικεντρώνεστε σε υγιείς συνδέσεις, η σχέση σας έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να διανύσετε την απόσταση.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μάθετε πώς να χτίζετε εμπιστοσύνη σε μια σχέση;

Αν το σκεφτείς, γιατί φοβάσαι να μοιραστείς όλες τις σκέψεις σου με τον σύντροφό σου; Πιθανώς επειδή φοβάστε ότι ο σύντροφός σας θα σας κρίνει αρνητικά ή ακόμα και θα πληγωθεί συναισθηματικά.

Με απλά λόγια, δεν εμπιστεύεστε αρκετά τον σύντροφό σας και τη σχέση σας για να μοιραστείτε τα πιο βαθιά, σκοτεινά μυστικά σας. Γιατί; Επειδή δεν εμπιστεύεστε αρκετά τον εραστή σας για να αποφορτίσετε τις σκέψεις ή τις πράξεις σας στον ώμο του.

Η εμπιστοσύνη είναι ζωτικής σημασίας

Χωρίς εμπιστοσύνη, ολόκληρη η σχέση είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Θα ρωτάτε συνεχώς τον σύντροφό σας για το πού ήταν ή σε ποιον στέλνει μηνύματα. Μόλις το κάνετε αυτό, αρχίζετε να αμφιβάλλετε και για τις απαντήσεις τους. Είναι μια ολισθηρή πλαγιά που οδηγεί σε δυστυχία και σε πλήρη κατάρρευση της σχέσης σας με την πάροδο του χρόνου.

Όταν μαθαίνετε πώς να χτίζετε εμπιστοσύνη σε μια σχέση, νιώθετε πιο χαλαροί. Νιώθεις επίσης ξεχωριστός. Ξέρεις ότι το συγκεκριμένο άτομο σε έχει επιλέξει και είναι αφοσιωμένο σε σένα. Δεν είναι υπέροχο συναίσθημα;

Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι σχέσεις αποτυγχάνουν. Έτσι, αν θέλετε να μάθετε γιατί η εμπιστοσύνη είναι σημαντική, σίγουρα αυτό θα πρέπει να σας το πει αμέσως.

Κατανόηση και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον

Όταν μάθετε να εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας, αρχίζετε επίσης να τον καταλαβαίνετε πολύ καλύτερα. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για το πώς νιώθουν για εσάς. Η σχέση σας γίνεται πιο βαθιά και πιο δυνατή.

Όλοι βλέπουμε τον κόσμο εντελώς διαφορετικά και πρέπει να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον.

Ωστόσο, σε μια σχέση, μπορεί να φοβάσαι να πεις αυτό που πραγματικά σκέφτεσαι. Ανησυχείς μήπως σε κρίνουν. Οπότε, μένεις ήσυχος και απλώς συμβαδίζεις με ό,τι σου προτείνουν. Με τον καιρό, παρατηρείς ότι αρχίζεις να γίνεσαι λιγότερος από τον εαυτό σου. Καταπιέζεις τον αληθινό σου χαρακτήρα.

Ποιος θα ήξερε ότι αυτό έχει επίσης σχέση με την εμπιστοσύνη;

Βασικά, η εμπιστοσύνη δεν είναι μόνο να εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου να μην σε απατήσει ή να κάνει οτιδήποτε ανόητο πίσω από την πλάτη σου. Είναι επίσης να τους εμπιστεύεσαι τις σκέψεις σου, τα μυστικά σου και, τελικά, την καρδιά σου.

Φυσικά, ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα είναι να προσπαθείς να εμπιστευτείς κάποιον αφού σε απατήσουν. Σε τέτοιες στιγμές, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε μια σχέση απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή.

Αλλά όσο επικοινωνείτε μεταξύ σας για τις σκέψεις σας και μαθαίνετε να είστε ειλικρινείς, η σχέση σας θα δυναμώνει μόνο με τον καιρό, όπως και η εμπιστοσύνη στη σχέση.

Τα πιο σημαντικά βήματα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε μια σχέση

Αν θέλετε να μάθετε πώς να χτίσετε εμπιστοσύνη σε μια σχέση, μάθετε να είστε ειλικρινείς με τον σύντροφό σας. Ο σύντροφός σας είναι ο εραστής σας, αλλά υποτίθεται ότι είναι και ο καλύτερος φίλος σας, ένα άτομο που σας γνωρίζει και σας καταλαβαίνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη σε μια σχέση και θα βοηθήσει πολύ στη δημιουργία μιας ευτυχισμένης ένωσης.

1. Μιλήστε για μακροπρόθεσμα

Αναζητάς μια σοβαρή σχέση με τον αγαπημένο σου; Εάν ναι, προφανώς θα περάσετε μακριά. Κάντε λοιπόν και εσείς σχέδια για αυτό. Μιλήστε για να φτιάξετε ένα μεγαλύτερο σπίτι, να έχετε ένα κατοικίδιο ή πώς θα ήταν και οι δύο σας ζωές σε δέκα ή είκοσι χρόνια από τώρα.

Μιλώντας για το μέλλον, καθησυχάζεται τον σύντροφό σας ότι θέλετε πραγματικά να είστε μαζί του και να τον δείτε στη ζωή σας, ακόμη και όταν περνούν τα χρόνια και οι δεκαετίες.

2. Να είστε αξιόπιστοι

Το να είσαι αξιόπιστος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες για να ξέρεις πώς να χτίσεις εμπιστοσύνη σε μια σχέση. Αν ο σύντροφός σου σου ζητήσει να πάρεις κάτι στο δρόμο της επιστροφής στον τόπο σου, το παίρνεις ή το ξεχνάς;

Θα μπορούσε να είναι τα μικρά πράγματα ή θα μπορούσε να είναι τα μεγάλα, αλλά αν μπορείτε να είστε αξιόπιστοι, αυτό κάνει τη διαφορά σε μια ευτυχισμένη σχέση.

3. Μιλήστε για τα άτομα που βρίσκετε ελκυστικά

Αυτό μπορεί να φαίνεται άβολο και παράξενο, αλλά αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε μια σχέση. Μία από τις μεγαλύτερες ανασφάλειες σε μια σχέση είναι ο φόβος ότι ένας σύντροφος θα ξεφύγει στην αγκαλιά κάποιου άλλου ή θα του αρέσει κάποιος άλλος κρυφά.

Αλλά με το να αναγνωρίζετε ότι κάποιος από τους δύο μπορεί να βρει κάποιον άλλον ελκυστικό, δεν το κάνετε πλέον ταμπού. Και με το να είστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό, μπορείτε να χτίσετε εμπιστοσύνη στη σχέση και να βελτιώσετε επίσης την επικοινωνία.

4. Κατανοήστε ο ένας τον άλλον καθώς αλλάζετε και μεγαλώνετε

Οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες μας αλλάζουν συνεχώς. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για τα ενδιαφέροντα και τα όνειρα του άλλου, για το τι θέλει να κάνει ο καθένας σας λίγα χρόνια στη λωρίδα και πού θα πρέπει να πάτε και οι δύο διακοπές την επόμενη φορά.

Ρωτήστε για την ημέρα του συντρόφου σας στη δουλειά και μάθετε για τους φίλους του και όλες τις άλλες μικρές λεπτομέρειες. Όταν δείχνετε ενδιαφέρον ο ένας για τη ζωή του άλλου, καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον καλύτερα, βελτιώνετε την επικοινωνία και χτίζετε εύκολα εμπιστοσύνη σε μια σχέση.

5. Μάθετε να είστε ειλικρινείς στην αγάπη

Το να μάθετε να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον ή ακόμα και να επικοινωνείτε δεν είναι μόνο να μιλάτε μεταξύ σας ή να γελάτε. Είναι επίσης να εκφράσεις μια αρνητική γνώμη μια στο τόσο, ακόμα κι αν ακούγεται σκληρή.

Η συγκράτηση της απογοήτευσής σας δεν θα εμποδίσει τον σύντροφό σας να κάνει ξανά το ίδιο πράγμα. Εάν κάτι σας πληγώνει ή εμποδίζει τον σύντροφό σας να πετύχει κάτι καλύτερο, μιλήστε για αυτό όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια είναι να περιμένουν από τον σύντροφό τους να τους διαβάσει τη σκέψη.

Ναι, είστε μαζί εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να γίνετε αναγνώστες μυαλού. Ακόμη και οι καλύτεροι εραστές μπορούν να παραβλέψουν μερικές λεπτομέρειες που και που. Έτσι, αν κάτι σας ενοχλεί, μάθετε να μιλάτε ανοιχτά τη στιγμή που σας ενοχλεί.

6. Πηγαίνετε ένα βραδινό ραντεβού μία φορά την εβδομάδα

Μπορεί εσείς και ο αγαπημένος σας να περνάτε τα βράδια σας μαζί, αλλά περνάτε πραγματικά χρόνο ο ένας με τον άλλον; Οι περισσότεροι από εμάς παρακολουθούμε τηλεόραση ή σερφάρουμε στο τηλέφωνο ενώ τρώμε δείπνο, ακόμα και όταν είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Όταν απλώς περνάτε χρόνο μαζί χωρίς να μιλάτε πραγματικά, δεν υπάρχει επικοινωνία στη σχέση.

Για να αυξήσετε την εμπιστοσύνη σε μια σχέση, κάντε σχέδια με τον σύντροφό σας να βγείτε τουλάχιστον ένα βράδυ την εβδομάδα. Δεν χρειάζεται να είναι πάντα δείπνο, ακόμη και το να περάσετε μερικές ώρες σε ένα καφέ μπορεί να δημιουργήσει πολλές υπέροχες συζητήσεις που μπορεί να είναι διασκεδαστικές και να σας φέρουν και τους δύο πιο κοντά.

Το να αφήσετε το τηλέφωνό σας μακριά μπορεί να φαίνεται άβολο και άβολο για τα πρώτα λεπτά, αλλά καθώς η συζήτηση κυλάει, η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία θα αρχίσουν να αυξάνονται επίσης.

7. Κάντε πράγματα μαζί τα Σαββατοκύριακα

Σας αρέσει κανένας από τους δύο η κηπουρική, η γλυπτική σε βράχους ή ίσως ακόμη και να μαγειρεύει κάτι νέο; Δεν έχει σημασία τι αρέσει και στους δύο, αρκεί να σας ενδιαφέρει κάτι. Τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου είναι μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε κάτι μαζί.

Ένα όμορφο απόγευμα του Σαββατοκύριακου είναι ζεστό και νωχελικό και το να περνάτε χρόνο μαζί σε αυτό το μέρος της ημέρας μπορεί να είναι αναζωογονητικό και για εσάς και τη σχέση.

8. Αποφύγετε τα ψέματα και τις ζαχαρωμένες εξομολογήσεις

Για να χτίσετε εμπιστοσύνη σε μια σχέση, πρέπει να μάθετε να είστε ειλικρινείς. Με το να λέτε ψέματα ή να αισθάνεστε καχύποπτοι για τον σύντροφό σας, δεν βοηθάτε την επικοινωνία στη σχέση. Να είστε ειλικρινείς μεταξύ σας και ποτέ μην δίνετε στον σύντροφό σας την ευκαιρία να αμφιβάλλει για εσάς.

Νομίζεις ότι η κολλητή σου είναι το πιο σέξι πράγμα που έχεις δει ποτέ; Φαντάστηκες κάποιον άλλο χθες το βράδυ; Ο σύντροφός σας έχει πάρει πολλά κιλά πρόσφατα; Το σεξ γίνεται πραγματικά μονότονο; Πες την αλήθεια στον σύντροφό σου, με λεπτότητα, φυσικά!

Μην μιλάτε για τέτοιες λεπτομέρειες κατευθείαν. Σε τέτοιες στιγμές, φροντίστε να φέρετε τη συζήτηση, αλλά μην είστε τόσο άμεσοι σχετικά.

Φροντίστε πάντα να λέτε τη γνώμη σας, αλλά δεν πειράζει να ζαχαρώνετε την αλήθεια σας και να την αναφέρετε εν παρόδω, για να μην βλάψετε τον σύντροφό σας. Αλλά πάντα να μιλάτε ανοιχτά για οτιδήποτε έχετε στο μυαλό σας, είναι ο μόνος τρόπος να χτίσετε εμπιστοσύνη σε μια σχέση και να βελτιώσετε επίσης την επικοινωνία.

9. Μιλήστε για τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που έχουν σημασία για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε μια σχέση. Πολλοί σύντροφοι θέλουν να κάνουν τόσα πολλά πράγματα στο κρεβάτι, αλλά απλώς δεν ξέρουν πώς να το πουν, φοβούμενοι ότι θα κριθούν ή θα τους επιπλήξουν.

Σε ορισμένους συντρόφους αρέσει το ταντρικό σεξ ή το να μιλάνε βρώμικα. Κάποιοι θέλουν να παίζουν ρόλους στο κρεβάτι. Λίγοι έχουν σεξουαλικά φετίχ και άλλοι θέλουν να αρχίσουν να αιωρούνται ή να επιδίδονται στον επιδεικτισμό και τη δημόσια αναλαμπή.

Ξέρετε ότι όλα αυτά τα πράγματα είναι απολύτως αποδεκτά, αρκεί να είναι διασκεδαστικό και για τους δύο συντρόφους. Οι άνθρωποι είναι δημιουργικά πλάσματα, οπότε αν έχετε ενεργή σεξουαλική φαντασία, γιατί είναι κακό;

Η σεξουαλική επικοινωνία σε μια σχέση είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία κάθε σχέσης, αλλά και για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Εάν και οι δύο δεν είστε ανοιχτοί σεξουαλικά, μπορεί να οδηγήσει σε βαρετή σεξουαλική ζωή και ένας από εσάς μπορεί ακόμη και να αποφασίσει να κάνει σχέση με κάποιον άλλο.

Μάθετε να λέτε τη γνώμη σας στο κρεβάτι, ακόμα κι αν αισθάνεστε άβολα. Αν νιώθετε άβολα να το συζητάτε, αφήστε μερικές συμβουλές και δείτε πώς ανταποκρίνεται ο σύντροφός σας. Και αν ο σύντροφός σας υπαινίσσεται κάτι ασυνήθιστο στο κρεβάτι, μην το απομακρύνετε. Σκέψου το αν είναι αυτό που αρέσει και θέλει ο σύντροφός σου.

10. Αναγνωρίστε τις σκέψεις του συντρόφου σας

Μάθετε να καταλαβαίνετε τον σύντροφό σας και μερικές φορές, μιλήστε στον σύντροφό σας όπως θα κάνατε με έναν καλύτερο φίλο. Αν βρείτε τον σύντροφό σας να κοιτάζει πολύ διακριτικά σε μια κοπέλα που φαίνεται αρκετά καλή, μην του ρίξετε ένα κακό βλέμμα.

Αντίθετα, αναγνωρίστε το και γελάστε με αυτό. Αντί να του πείτε να σταματήσει να την κοιτάζει επίμονα, πείτε του «είναι πολύ όμορφη, έτσι δεν είναι;»

Με το να το αναγνωρίσετε, ενημερώνετε τον σύντροφό σας ότι αυτές οι περαστικές ματιές είναι φυσικές. Ο σύντροφός σας μπορεί να αισθάνεται αμήχανος *θα έπρεπε να είναι!*, αλλά θα καταλάβαινε την πίστη που έχετε σε αυτόν.

Θα κοιτούσατε έναν καλό βλέμμα αν ήσασταν και με έναν φίλο, έτσι δεν είναι; Το να κοιτάς διακριτικά δεν οδηγεί σε σχέση, κακή σχέση ή κακές συνθήκες. Εφόσον ο σύντροφός σας δεν σας σέβεται, είναι εντάξει να αναγνωρίσετε ένα περιστασιακό βλέμμα και να γελάσετε με αυτό.

Και δεν είναι μόνο να κοιτάτε το αντίθετο φύλο, μάθετε να διαβάζετε τις σκέψεις του συντρόφου σας ακόμα και όταν ψωνίζετε ρούχα ή όταν βρίσκεστε στο παντοπωλείο. Εάν ο σύντροφός σας κοιτάζει επίμονα ένα ακριβό κουτί με πούρα ή ένα κιτ μακιγιάζ, μιλήστε για αυτό και αφεθείτε στον σύντροφό σας αντί να τον σπρώξετε μακριά από αυτόν τον διάδρομο.

11. Μην μεταφέρετε τις προηγούμενες αποσκευές σας σε νέες σχέσεις

Είναι πολύ εύκολο να αρχίσεις να γίνεσαι δύσπιστος με όλους μόλις πληγωθείς. Ωστόσο, πρέπει να προσπαθήσετε να μην πάρετε παλιές αποσκευές σε μια νέα σχέση. Αν έχετε πληγωθεί και σας απατήσει στο παρελθόν, να ξέρετε ότι ο τωρινός σύντροφός σας δεν ευθύνεται για αυτό. Δεν είναι πρώην σου.

Ωστόσο, σίγουρα θα πρέπει να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για το τι συνέβη, ώστε να σας καταλάβει καλύτερα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα εμπιστοσύνης σας μαζί. Ο σύντροφός σας θα είναι πιο ευαίσθητος στις ανάγκες σας και αυτό θα σας βοηθήσει να χτίσετε ξανά τα επίπεδα εμπιστοσύνης σας.

Τελικά, αυτό είναι κάτι που μόνο εσείς μπορείτε να διορθώσετε, αλλά ο σύντροφός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να χτίζετε τον εαυτό σας για άλλη μια φορά.

Εστιάστε στην εμπιστοσύνη και τα υπόλοιπα θα έρθουν στη θέση τους

Οι ευτυχισμένοι σύντροφοι κάνουν ευτυχισμένες σχέσεις. Και για να έχετε μια ευτυχισμένη σχέση, πρέπει να κατανοήσετε τη σημασία της εμπιστοσύνης και της αποτελεσματικής επικοινωνίας σε μια σχέση.

Το να είσαι ερωτευμένος δεν διαφέρει από το να περνάς χρόνο με έναν καλύτερο φίλο, εκτός από το μέρος όπου κάνεις σεξ, λένε οι escorts. Πείτε τις απόψεις σας, κατανοήστε ο ένας τις σκέψεις του άλλου και πριν το καταλάβετε, θα συμπληρώνατε ο ένας τις προτάσεις του άλλου.

Είναι μια ευχάριστη σκέψη, έτσι δεν είναι;

Το να ξέρεις πώς να χτίζεις εμπιστοσύνη σε μια σχέση δεν είναι μικρό κατόρθωμα, αλλά είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη ζωή σου πιο ευτυχισμένη και χωρίς άγχος.

Δείτε περισσότερα για escorts εδώ:

Be the first to comment here.

Name
Email
Your comment